Liikkuvat keveät jalat

Valmistun jalkaterapeutiksi (AMK) vuoden 2023 aikana. Aloitin Keveydessä harjoittelijana Miran opissa lokakuussa 2022. Olen aiemmalta koulutukseltani lähihoitaja, ja koen hoitajan työkokemuksesta olleen paljon hyötyä nykyisissä opinnoissa. Jalkaterapian lisäksi valmennan Crossfitia ja toimin liikkuvuusvalmentajana Blackbirds P16-edustus salibandyjoukkueelle.

Lähdin opiskelemaan jalkaterapiaa, koska halusin yhdistää terveydenhuoltoa ja kuntoutusta. On arvioitu, että ¾ väestöstä kokee hoitoa vaativia alaraajaongelmia elämänsä aikana. Jalkaterapian voi jakaa viiteen eri osaamisalueeseen, joita ovat: toimintakyvyn arviointi, terveyttä edistävä jalkaterapia, ihon ja kynsien hoito, alaraajojen toimintoja tukevat terapiat sekä apuvälineterapia.

Jalkaterapiassa lähellä sydäntäni ovat tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat. Pyrin löytämään vastaanotolla tutkimuksien ja testien avulla mahdollisen kivun aiheuttajan, jotta tarkoituksenmukainen kuntoutus voidaan aloittaa. Harjoiteohjaus on vahvasti mukana työskentelyssäni.

Hoidan myös iho- ja kynsimuutoksia vastaanotollani. Paksuuntuneet kynnet ja kovettumat iholla luovat painetta kudokseen, joka voi ilmentyä kipuna tai epämiellyttävänä tunteena. Jalkaterapiasta voit saada apua myös seuraaviin vaivoihin: sisäänkasvaneet kynnet, sienikynnet, känsät, syylät ja varpaiden virheasennot.

Olet tervetullut vastaanotolleni myös hemmotteluhoidon merkeissä!

Nähdään Keveydessä.

-Liisi

  • Jalkaterapeutti AMK (2020-)
  • Liikkuvuusvalmentaja
  • Lähihoitaja